Aleister Crowley: Liber Agape

1718

Ucelené vydání traktátů řádu O.T.O. o sexuální magii a rituálech (O přirozenosti bohů, O tajných svatbách bohů s lidmi, Liber C vel Agape vel Azoth, Grimorium Sanctissimum, Liber vel Pyramidos sub figura DCLXXI, De Arte Magica, O homunkulovi).

Ani ortodoxní církev nestála stranou sexuálně-magických praktik. Jednu z nich odhaluje Aleister Crowley ve své instrukci „O jistých, v Rusku tajně praktikovaných obřadech“:

„Uvnitř řecké církve existuje společenství, které vlastní esoterickou nauku a praktikuje tajný rituál. Při shromáždění této společnosti se světla zhasnou a modlitebníci vedení knězem a zvolenou a zasvěcenou kněžkou hledají se navzájem doteky a subtilní přitažlivostí. Pak vykonají čistou cudnost svých srdcí ve svatém nadšení. Jestliže přízní a přítomností Svatého Ducha kněžka počne a porodí, a pro tento rituál musí být pannou, pak toto dítě svým otcem, tzn. knězem, je pokřtěno očištěním vodou a pro svěcení ohněm je smaženo a mezi členy rozděleno k použití jako svátost nebo jako talisman, anebo jako lék proti všem nemocím. To se také říká o Rytířích našeho Svatého Řádu Templu, že potomek některého z nich byl pannou smažen a z jeho tuku vytvořena mast, aby mohla být mazána magická a nevýslovná figura Bafometa. Promysli to.“

Eroto-komatózní lucidita využívá k osvícení adepta temnější stránky Eróta. Láska je navštívením smrti. Tajemství zasvěcení spočívá v přenesení, předání a pozření Ducha Svatého a Duchem Svatým. Jinak a stručně řečeno, duchovní množení není jinak možné, než že zasvětitel zplozuje zasvěcence nebo adepta tímto otcovským způsobem. Mistr může zplodit svého žáka nebo pokračovatele jenom tak, že k němu zaujme tento těžko vyslovitelný erotický vztah (srovnej Jiří Langer: Erotika kabaly).

Traktát o přípravě homunkula. Mistr, Otec, stvořuje homunkula, svého Syna, Neofyta, nového Mistra.

Dvojdoslov od překladatelů Oskara Petra (Deus Nefandus aneb O Bohu, jehož jméno se nesmí vyslovovat) a Sana (Od erotoluminiscence k luciditě aneb Světla ku tmě vilnost).

Dvojbarevný tisk na dobrém papíře z roku 1996.

Váz. A5, 220 stran.
80-901884-1-9

Rozebráno.